09.09.2008 19:12

НДСВ прочиства политиката от бизнеса

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесът и фирмите да нямат право да финансират политическите партии, а даренията на физическите лица в партийните каси да не надвишават 100 лева. Това са само част от заложените промени в Закона за политическите партии, които НДСВ ще внесе днес в Народното събрание при откриването на новата парламентарна сесия, стана ясно след проведения вчера брифинг на жълтите в централата им на ул. „Врабча“ 23.
Освен това, партията на Симеон Сакскобургготски поиска държавната субсидия за партиите да е минимум 5% от минималната работна заплата в страната за всеки получен глас. Също така, с цел по-голяма прозрачност на политическите субекти, жълтите ще настояват всички формации, чиито финансови отчети на са приети от Сметната палата два последователни пъти, да не бъдат допуснати до участие в изборите. Към нямащите право на участие в изборната надпревара трябва да се включат и партиите, които на два последователни вота са регистрирали под 0,5% електорална подкрепа, добави зам.-председателят на   движението Марина Дикова.
Изменение и в Закона за избор на народните представители ще бъде внесено също от царистите. В него е предвидено въвеждането на преференциална система, посредством която избирателите да могат да посочват своя кандидат-фаворит с праг от около 8-10 %.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще сте чаровни и мили

Днес ще сте чаровни и мили, общуването ще ви се отдава с