Свързани новини

24.02.2011 17:34

НДСВ дава Бойко на БОРКОР

Видян 1934 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партията, която изстреля Бойко Борисов в голямата политика, като го назначи за главен секретар на МВР след победата си на изборите през 2001 г. вчера се изправи срещу него.


НДСВ подава искане до Центъра за борба с корупцията (БОРКОР) да провери поведението на премиера заради собственика на завод Леденика Михаил Михов-Мишо Бирата.


Сигналът е по публикувания на 14 януари запис от разговор между премиера и директора на Агенция Митници Ваньо Танов, в който Борисов иска да се прекрати митническа проверка в завода.


НДСВ иска БОРКОР да даде експертния си анализ и оценка има ли корупционни действия и да даде отговор какви мерки ще предприеме по случая.


"Отговорите на тези два въпроса ще бъдат тест за безпристрастност. Така ще опровергаете твърдението, че за корупцията се говори само в минало време, както и обвиненията, че БОРКОР е поредната безсмислена структура в българската администрация", пише в сигнала.


„ГЕРБ управлява страната с инструментите на силовата власт“, каза на пресконференция председателят на жълтата партия Христина Христова, цитирана от БТА.


„Имаме явление, при което председател на централния предизборен щаб на управляващата партия е министърът на вътрешните работи, редица законодателни промени водят до ограничаване на права и свободи на гражданите“, отбеляза тя. И припомни, че се е обърнала към омбудсмана с молба да сезира Конституционния съд за недемократични текстове в Изборния кодекс.


Според НДСВ борбата с корупцията и организираната престъпност се е превърнала в най-проблемното поле на управлението на ГЕРБ.


В отговор на въпрос за публикация в медии, че лидерът на ДПС Ахмед Доган се е срещал с бившия премиер Симеон Сакскобургготски и го е уговарял да се кандидатира за президент, Христова каза, че няма информация за такава среща. "Това, което знаем ние от НДСВ, е, че не е изкушение за царя да става държавен глава, той в началото на живота си е бил държавен глава на България", коментира Христова Тя допълни, че най-добре е да бъде питан самият Сакскобургготски.


Според бившия шеф на вътрешната комисия в предишния парламент Минчо Спасов БОРКОР има срок месец да се произнесе по сигнала, който е изпратен и до канцлера на Германия Ангела Меркел. Тя по думите на Борисов, както напомни той, била финансирала структурата. Премиерът и фрау Меркел демонстрират отлични отношения, като тя минава за негов голям поддръжник.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка?

Какво ще се случи, ако паднете в черна дупка? (Видео)

Смята се, че попадането в черна дупка би ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец