Свързани новини

05.01.2022 14:16

Назначението ми не е политическо, но уволнението - да: Пламен Георгиев

Видян 1264 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първи коментар на консула ни във Валенсия Пламен Георгиев , след като премиерът Кирил Петков заяви, че той ще бъде отзован. Пред NOVA Георгиев отрече да е политическо назначение на ГЕРБ. Смята обаче, че уволнението му е политически мотивирано.


„Мисля, че е очевидно, че това не е политическо назначение. Аз съм политическо уволнение, очевидно, защото виждате, че мотивите за освобождаването ми са политически. Никога не съм членувал в никоя партия, а това че съм бил назначен по времето на една управляваща партия, в случая - ГЕРБ, не означава, че аз съм политическо назначение. Но това няма как да бъде мотив за отзоваване, защото просто не е истина. Предполагам, че се сега ще излязат някакви мотиви, за да видя на какво основание ме освобождават”, обяснява той.


Според Георгиев мотивите за освобождаването му не са свързани с неговата работа. Обясни, че през последните две години е получавал положителни оценки за дейността си.


„По никакъв начин не са свързани с моята работа, за която аз в две поредни оценки за двете години, в които съм бил тук, съм получил оценка: „Изпълнението надвишава изискванията” от Министерството на външните работи. Тоест, съм се справил повече от добре с работата си. Няма как това да е причина”, каза още той.


Уточни още, че много консули и посланици са назначени по абсолютно същия начин, както и той. „Съвсем скоро имаше такива назначения. Те са съвсем законосъобразни, това са назначения от ръководната политическа партия. Аз съм назначен съвсем законосъобразно, въз основа на разпоредба в закона”, допълни Георгиев.  


Той допълни, че до настоящия момент никой нищо не го е уведомил. Научавал какво се случва от медиите. „Така беше редно да се случат нещата, но както много неща в България - те се случват не по начина, по който трябва. Абсолютно никой за нищо не ме е уведомил, аз гледам по новините, чувам какво се е решило. Журналистите са тези, които ме уведомяват. Явно така се действа”, уточни консулът ни във Валенсия. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни