Свързани новини

20.03.2011 15:58

Навряха Кадафи в миша дупка

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Либийският лидер Муамар Кадафи буквално се е сврял в миша дупка, след като Великите сили започнаха военна офанзива срещу режима му под името Зората на Одисей. 68-годишният полковник, който управлява Джамахирията от 69-а, се намира в строго секретни подземни бункери в пустинята заедно със семейството и свитата си, предаде еврейски сайт, близък до МОСАД.  

В събота срещу неделя коалиция от пет държави – САЩ, Франция, Англия, Италия и Канада, откри огън по 20 армейски обекта в Либия. Първа удари Франция от въздуха, след като президентът Никола Саркози издаде заповед от Елисейския дворец. Припомняме, че лично Саркози участва при освобождаването на нашите медици преди 4 години. Мнозина приеха удара за реакция срещу думите на сина на Кадафи – Сейф Ал Ислам, който обяви, че татко му е финансирал кампанията на Саркози.

Наследникът на диктатора се оказа приятел на бившата Мис България Ивайла Бакалова. В предаването на Вили Сечкова – В джаза събота вечер по bTV, тя обяви, че е била по-близка с другия син на Кадафи – Ал Саади, но многократно се е срещала със семейството. 

Миската не пожела да навлезе в подробности какъв точно тип е била връзката, започнала на яхта край Сардиния. Тя не каза също дали наистина синът на Кадафи й е писал стихове и дали са се срещали дискретно във френската столица. “Отдавна не съм била в Париж”, бяха думите на Бакалова.

Българската връзка във войната, естествено, бе подсилена от премиера Бойко Борисов. Той предложи на помощ на мощта на най-гигантските американски самолетоносачи да бъде изпратена произведената през 1977-а година фрегата Дръзки. Премиерът събра извънредно кабинета вчера по обед и предвиди, че нищо добро не ни чака след войната. „Работим по това колко време ще трае операцията, може да е няколко месеца, кои ще я водят, с кой ще си говорим като правителство след нея, как да защитим интересите на българските граждани там”, каза Борисов по Нова. 

Запитан от БНТ дали не е закъсняла акцията срещу Кадафи, Борисов припомни, че точно за това е говорил на последното заседание на европремиерите преди дни. „Тази война в Либия трябваше да бъде водена, когато бяха задържани българските медици и беше рекетирана нашата страна“, каза той.

Има и още една много важна връзка на Кадафи с нас. Неговият ковчежник реално контролира либийския дял в Уникредит. Джамахирията има най-много акции в трезора, който държи най-голямата българска банка. Вероятно по тази причина до момента Италия е единствената световна сила, която не бе замразила авоарите на клана Кадафи.

Общо 110 крилати ракети Томахоук и Стормшадоу изстреляха съюзниците по Либия до късно вчера. Стойността на една от тях възлиза на 1 милион долара. Коалицията  разполага с около 25 кораба и подводници в Средиземно море. Над пустинята пък дебнат невидимите Стелтове. 

Според официално съобщение на Либия в резултат на първата част от операцията Зората на Одисей са загинали 48 души, а 150 са ранени. 

В телефонно интервю за националната държавна телевизия, вероятно от бункера си, Кадафи безпардонно заяви: „Тираните ще свършат като Хитлер и Мусолини!“



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак