Свързани новини

03.12.2014 13:50

Наводнени дворове, пътища и ниви в община Сливен

Видян 981 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Падналите над 22 л/кв. м валежи наводниха пътища, дворове и земеделски земи в община Сливен, съобщиха от Кризисната дирекция в Сливен. Нивото на река Тунджа е повишено с 30 – 40 см, но реката не е излязла от коритото си. Заради дъжда наводнени участъци има в района на пътя село Ковачите – Сливенски минерални бани и в самото село.


Това се случва заради преноса на клони и нанос и намаляване светлите отвори на водостоците. Предприети са мерки за овладяване на критичната ситуация. Пътят село Николаево – Сливен в най-ниската си част също е наводнен.


Сигнали за наводнени имоти от дъжда и високите подпочвени води има от село Желю Войвода и Кермен. Кметовете са предприели необходимите мерки и там са изпратени екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. В село Мечкарево на една от улиците, която е проблемна във времето назад, в резултат на големите количества валежи отново са наводнени приземни етажи и дворни пространства. Там е изпратена техника да извърши неотложни дейности по отвеждане на водите в най-близкото дере.


Въпреки повишеното ниво на река Тунджа в населените места известни като „заливна зона” след язовир Жребчево – Бинкос, Мечкарево, Крушаре, Самуилово, квартал „Речица”, Желю Войвода – реката е в нормалните си граници и няма наводняване. Сигнал за преливане и залети около 1-2 декара земеделски земи извън населено място има в района на село Гавраилово.


Кметовете са предупредени да следят и да информират, за да може да се подава информацията към оперативния център на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” и да се реагира своевременно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв