Увеличаване

Свързани новини

02.10.2023 12:45

НАТО увеличава присъствието си в Косово

Видян 1059 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НАТО засилва присъствието си в Косово с 600 британски военни, предадоха световните агенции. Решението бе взето малко след като на 24 септември там беше извършена атака с тежко оръжие.

"Великобритания ще разположи около 200 военни от Първи батальон на кралския полк на принцесата на Уелс, които ще се присъединят към 400-те британски военни, които вече се намират в Косово за учения. Ще последват подкрепления от други страни от алианса", заяви Дилан Уайт, говорител на НАТО, цитиран от БТА.

200-те британски военни, които ще бъдат пратени в Косово в допълнение на 400-те британски военни, които са вече там за учения, са част от резерви сили, предоставени по-рано през седмицата на разположение от британската армия на КейФОР - силите на НАТО в Косово.

КейФор присъства в страната от войната от 1998-1999 г. и си остава основната институция, натоварена с сигурността в Косово с общо 4500 военни от 27 страни.

НАТО отново призова към спокойствие и прикани Белград и Прищина да поемат отново по пътя на диалога възможно най-бързо, което е единственият начин да се постигне траен мир, заяви говорителят на НАТО.

При нападението с тежко оръжие на 24 септември в Северно Косово, където сърбите са мнозинство в няколко градове, беше убит косовски албански полицай. Последва престрелка, в която се противопоставиха специалните сили на косовската полиция и отряд от тежко въоръжени сърби. Това беше най-сериозната ескалация  на напрежението в Косово за последните години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион