Йенс Столтенберг

Свързани новини

04.07.2023 15:53

НАТО удължи мандата на Столтенберг

Видян 508 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Страните - членки на НАТО, решиха да да удължат с една година мандата на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг до 1 октомври 2024 година, съобщиха от организацията. Решението ще бъде подкрепено от лидерите на страните от Пакта на срещата на върха във Вилнюс.

Съюзниците от НАТО благодарят на генералния секретар за лидерството и отдадеността, които са били решаващи за запазването на единството в Алианса на фона на безпрецедентните предизвикателства за сигурността, се казва в съобщението на НАТО.

Столтенберг заяви, че решението за удължаване на мандата му е чест за него. Според него трансатлантическият съюз между Европа и Северна Америка е бил гарант за свободата и сигурността в продължение на 75 години. В един още по-опасен свят днес, нашият велик Алианс е по-важен от всякога, казва Столтенберг.

Столтенберг е бивш премиер на Норвегия. Той е генерален секретар на Организацията на Северноатлантическия договор от 2014 г. и мандатът му вече беше удължен три пъти.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел честити удължаването на мандата с една година на генералния секретар на НАТОЙенсСтолтенберг. В Туитър тя написа, че с нетърпение очаква задълбочаването на сътрудничеството им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв