Свързани новини

22.12.2009 14:33

НАТО ще остане в Афганистан, колкото е необходимо

Видян 1377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен потвърди ангажимента на Алианса в Афганистан, заявявайки, че войските ще остават толкова, колкото е необходимо, въпреки високата цена, информира БГНЕС.


"Международната общност ще остане с вас, ще ви защитава и ще ви помага да изградите отново страната си, докато бъдете готови да се защитавате сами и да попречите на тероризма отново да пусне корени", заяви Расмусен. Генералният секретар на НАТО за първи път посещава Афганистан след като съюзниците от Алианса обещаха да изпратят още 6800 войници там. Те ще се сражават редом до допълнителните 30 000 американци, които Барак Обама ще изпрати в борбата срещу талибаните. Расмусен заяви, че цената на напускането на Афганистан прекалено рано може да бъде много по-висока от тази на оставането в страната. Само тази година там бяха убити 500 представители на международните сили. 133 000-те хиляди американски войници в Афганистан, борещи се срещу бунта на талибаните, плащат толкова тежка цена, колкото и афганистанският народ, допълни генералният секретар на НАТО. "Но ние знаем, че цената на преждевременното напускане на страната ще бъде много по-висока, така че ще останем". Расмусен заяви още, че разполагането на близо 40 000 допълнителни американски войници и войници на НАТО следващата година ще даде тласък да нова фаза на развитие. "Сигурен съм, че увеличаването на войските ще подобри положението в областта на сигурността", каза той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци