Свързани новини

20.04.2019 09:34

Нацитата 1-ва сила в Европарламента, сочи ЕС-проучване

Видян 2375 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


      Евроскептични, популистки и крайно-десни партии ще бъдат най-голямата група в Европейския парламент след изборите през май, ако се обединят в една формация, пише Independent.
Последните официални анкети показват, че трите десни евроскептични групи – Европа на свободата и директната демокрация, Европейските консерватори и реформисти и Европа на нациите и свободата – ще получат 184 кресла.
Така те ще излязат с малко над дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), която според изследванията се очаква да спечели 180 места. За лявоцентристката група на Социалистите и Демократите се предвиждат 149 депутати.
Десни лидери Матео Салвини и Виктор Орбан вече призоваха антиимигрантските, евроскептичните и крайнодесните партии на континента да се обединят в единна „ос“, която да вземе контрола върху европейските институции.
Вестникът коментира, че това е малко вероятно заради разделенията и съперничествата между отделните партии в тези групи.
Някои от тях, като британските консерватори, се смятат за по-малко екстремни и не се очаква те да се съгласят да седнат на една маса с останалите, като френския Национален фронт на Марин льо Пен, въпреки споделения евроскептицизъм и враждебност към свободната имиграция.

Очакваното увеличаване на крайно-десните групи отчасти може да се отдаде на неочакваното участие на Великобритания в изборите, като ЮКИП, Партия Брекзит и Консерваторите и сега са част от евроскептичните групи и се очаква да се завърнат в тях със значителен брой евродепутати.

Участието на Великобритания също е тласък за лявоцентристката социалистическа група, която е вероятно да присъедини Лейбъристите и Зелените/ЕФА, които ще бъдат подкрепени от членове на Зелените, Шотландската национална партия и Plaid.

ЕНП изглежда ще успее да задържи председателството на Европейската комисия, сочат последните проучвания на общественото мнение, които идват в момент, когато предизборната кампания е в ход по целия континент.
Според системата на Европейския съюз Шпитценкандидат, водещият кандидат от групата, която събере най-много депутати, става председател на Комисията, но държавите-членки трябва да одобрят кандидатурата.
Лявоцентристката социалистическа група се надява да грабне председателството с помощта на лейбъристите, но най-новата прогноза е, че ЕНП увеличава своята преднина.
Последната анкета на YouGov за изборите за Европейски парламент във Великобритания е, че Партия Брекзит ще спечели 23 % от гласовете, а лейбъристите ще са на второ място с 22%, пред консерваторите със 17% и Зелената партия с 10 процента, Либерално-демократичната партия – 9%, Промяна за Великобритания с 8% и ЮКИП с 6%.


Снимка: Getty


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Тюх толкова пари дават глобалистите за глобализЪма а той май нещо запецна тюх, немогат да промият мозъците на всички !!!И те били нацита, що ще са такива бре, нима тези които си обичат страните и не искат на са наведени на ЦК на ЕК са такива ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева