Свързани новини

29.05.2009 11:22

Национален траур за загиналите в местността "Бакаджик"

Видян 2246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В цялата страна днес е ден на национален траур за загиналите 16 души в местността "Бакаджик" край Ямбол. Панихида за загиналите ще бъде отслужена от 10.30 ч. в столичния храм "Света Неделя". Панихида ще бъде отслужена и в храм "Свети Николай Чудотворец" в Ямбол. В града е обявен тридневен траур.


Катастрофата в местността "Бакаджик" стана около 9.15 часа в четвъртък. Автобус "Чавдар", с ямболска регистрация, превозвал пътници до манастира "Св. Александър Невски" за традиционното честване на Възнесение Христово, Спасовден, е изгубил управление най-вероятно заради техническа неизправност. Автобусът се врязал в изкачващите се встрани от пътното платно пешеходци, както и в разположени край пътя сергии. Прегазени са пешеходци и търговци, предимно възрастни хора. Загина и 16 годишно момче.
Собственикът на фирмата-превозвач "Ем Си Ай" Слави Славов е задържан за 24 часа и предстои да бъде разпитан, съобщи директорът на ямболската полиция комисар Стоян Драгнев. Мъжът се е пенсионирал преди две години от друга автобусна фирма, но е преминавал задължителните психотестове за водач на обеществено превозно средство. Драгнев допълни, че концентрацията на алкохол в кръвта на шофьора е 0,29 промила, което обаче не е ясно дали е остатъчен алкохол, употребен от предишната вечер. Според Министерство на транспорта катастрофата е направена с 30 годишен автобус "Чавдар" модел 11М4. Автобусът е преминал на технически преглед на 12 май в Елхово на фирма "Великов-Савов ООД". Собственик на автобуса е едноличен търговец NSI.
БГНЕС припомня, че автобусът, с който загинаха български деца край река Лим в Черна гора също беше на доста години. Тежкият инцидент във влака София - Кардам, когато живи изгоряха девет души пак беше в стари вагони и човешко недоглеждане на правилата за безопасност. Примерите са много в годините, иначе политиците веднага се отзовават да изразят съболезнования, правителството да даде някое обезщетение и ... след време да се случи нещо отново и в България да има ден на траур.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец