Свързани новини

28.02.2009 11:34

Напергната обстановка на изборите в община Раковски

Видян 1604 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По информация на БГНЕС репортерът и операторът, които създадоха проблеми и стояха в избирателна секция в село Стряма, община Раковски, часове наред , вече са напуснали помещението.


Това е станало, след като лично председателят на Общинската избирателна комисия/ОИК/ Минка Гочева е разговаряла с тях и настойчиво ги е помолила да напуснат. Журналистите са Карловската телевизия Скай. Председателят на ОИК призна, че не може да си обясни с каква цел двамата са стояли от сутринта в избирателната комисия. Тя заяви категорично пред БГНЕС, че между членовете на секционната комисия и журналистите е имало словесни престрелки, но не се е стигнало до по-сериозни последствия. Сбиване е станало извън секцията между избиратели, но според кореспондента на БГНЕС всички официални представители не признават за него. В момента обстановката е изключително напрегната, каза Гочева. "Имаме няколко жалби в Общинската избирателна комисия за текущи нарушения", обясни председателят. По думите й намесата на журналистите от телевизия Скай в работата на секционната комисия е недопустима. На въпрос на БГНЕС има ли подадена жалба от кандидата за кмет Иван Антонов, Гочева отговори, че специално в ОИК няма такава жалба, но тя не би могла да каже дали е подадена жалба в прокуратурата. БГНЕС припомня, че по-рано днес от щаба на кандидата Иван Антонов от ГЕРБ твърдят, че в село Стряма се купуват гласове и че са били дадени на ромите много кубици с дърва, за което са подали жалба в прокуратурата. Днес в община Раковски се провежда втори тур на частичните местни избори за кмет. На балотаж се явят кандидатът на ГЕРБ Иван Антонов и независимият Петър Антонов. Частичните местни избори в община Раковски се наложиха заради смъртта на бившия градоначалник Франц Коков. Миналата седмица от 7 кандидати двама спечелиха преднина с малка разлика. Иван Антонов спечели 3 900 гласа, а опонентът му Петър Антонов – 2384 гласа. Избирателната активност бе 40,5 % при 23 000 гласоподаватели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.