Капитан I ранг о. з. Данов

Свързани новини

15.12.2023 09:39

Нападението над кораба Руен е по-скоро пиратско: Капитан I ранг о. з. Данов

Видян 315 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Корабът „Руен” с 8 българи на борда е нападнат край Йемен. Това потвърди за NOVA изпълнителният директор на Български морски флот Александър Калчев. Плавателният съд за насипни товари, част от състава на „Параходство Български морски флот”, е бил под малтийски флаг.


Подал е сигнал за бедствие на около 380 морски мили източно от о. Сокотра във водите на Арабско море. Според компанията за морски застраховки „Амбри” неизвестни лица са се качили на борда. Те вероятно са дошли от рибарско корабче под ирански флаг, което е изключилo транспондера си.

В студиото на „Здравей, България” темата коментира капитанът I ранг о. з. Васил Данов. Той определи нападението като „по-скоро пиратско, за което ще се иска откуп”. Според британски изследователи, когато корабът с българи на борда се е отклонил от маршрута си, наблизо е имало риболовен кораб, плаващ под ирански флаг. По-рано рибарският плавателен съд е бил в сомалийски води.

Капитанът I ранг смята, че плененият кораб не е имал въоръжена охрана. „Досега няма случай, в който въпреки охраната някой кораб да е бил превзет. Сомалийците приближават с малки лодки уж нещо да питат и се качват с въжета по борда. Когато има петима души с автомати или гранатомети – те се отказват от нападението”, посочи Васил Данов. Капитанът I ранг смята, че плененият кораб не е имал въоръжена охрана. „Досега няма случай, в който въпреки охраната някой кораб да е бил превзет. Сомалийците приближават с малки лодки уж нещо да питат и се качват с въжета по борда. Когато има петима души с автомати или гранатомети – те се отказват от нападението”, посочи Васил Данов.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей