Свързани новини

25.02.2010 18:26

НАП рекетира с измама 83-годишен данъкоплатец

Видян 4627 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако сте 83-годишен пенсионер и получите данъчен акт за 117,66 лв. обичайно имате два варианта: да получите удар или да хукнете към банката или пощата да пратите парите. Освен ако не се загледате в детайлите и да не проникнете, че данъчните ви рекетират с лъжа.
Точно това обаче прави Борис Вълканов от София. Прави му впечатление първо датата на акта – 30.12.2009 г. Не за друго, а понеже на 3 ноември 2009 г. е изплатил всичките си задължения към държавата. После се взира в текста и вижда, че единственото основание за новия акт е стар акт от 1998 г. Както е известно обаче, давността на задълженията е 5-годишна. Т.е. и данъчните сега да се сетили, че са изпуснали да съберат нещо преди 12 години, това си е за тяхна сметка.
Датата на издаване е 30 декември 2009г. Пенсионерът се взира първо в датата на извеждане на акта – 1 февруари 2010, после в пощенското клеймо от данъчната служба. Пликът е изпратен на 11 февруари и е получен в неговата пощенска станция по местоживеене на 12 февруари 2010 г. А е получен от него на 17-и.


Прекалено много лъжи и рекет от страна на данъчните към един човек, който 42 години е отчислявал близък до максималния за времето си данък.
В бизнеса нещата не стоят по-различно. Данъчните бяха обвинили бившия шеф на Булгартабак, че не е внесъл 128 000 лв. Добре, че го вкараха в съда, за да се разбере, че бизнесменът всъщност има да взима от държавата 234 000 лв, както писа вчера в. 24 часа. Както можете да пресметнете, “грешчица” за някакви си 362 000 лв. В такива случаи се завеждат граждански дела за клевета и наказателни за набеждаване от страна на потърпевшия.
Българският футболен съюз също успя да уличи данъчните в лъжа за 600 000 лв.
19’ потърси за коментар по тези конкретни случаи шефката на “Изпълнение” и бивша на “Ревизии”  Галя Димитрова. До редакционното приключване на броя тя не бе открита. Пиарът Росен Бъчваров не коментира двете големи “грешки” на НАП като каза само, че съдебният акт срещу данъчните по казуса Лачев ще бъде изпълнен. По въпроса с пенсионера Вълканов обеща, че още днес щял да се реши проблемът.
Едва ли сте забравили, че преди малко повече от година НОИ докладва, че НАП е “сбъркала” сметките на граждани със стотици милиони лева. Това беше и основната административна причина за отстраняването на близката до кръга Капитал Мургина.
Само напомняме, че в Националната агенция по приходите още са на власт хора на прословутата дама като бургаската фурия Румяна Дулева, но не е само тя.
Въпреки заканите на прокуратурата от месец насам, Мургина още не е в съда. Все пак, рано или късно, тя ще трябва да отговаря по каква причина опрости милиони данъци на съсипателя на Кремиковци Валентин Захариев, как масово се източваха милиарди ДДС от олигарсите, с какви очи години наред беше в конфликт на интереси семейната й фирма за данъчни консултации, а също за поръчкови ревизии като тази срещу 19 минути, която наследниците й осъществиха и т.н., и т.н.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.