Националната агенция за приходите продава 20 автомобила, отнети от шофьори, управлявали превозните средства след употреба на алкохол и наркотици.
07.03.2024 16:32

НАП продава 20 автомобила на пияни шофьори

Видян 800 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната агенция за приходите продава 20 автомобила, отнети от шофьори, управлявали превозните средства след употреба на алкохол и наркотици, предаде NOVA. Новите търгове са обявени в Портала за продажби на Приходната агенция. До дни там ще бъдат публикувани обявления за продажбата на още 17 коли на пияни или дрогирани водачи, съобщиха от НАП.

От края на миналата година до 5 март девет автомобила на пияни шофьори са сменили собствениците си – три са продадени на търг, шест са предоставени за нуждите на бюджетни организации. Една от отнетите коли е била откупена от съсобственика ѝ.

Към края на февруари в петте териториални дирекции на Приходната агенция във Варна, София, Бургас, Велико Търново и Пловдив са подадени съдебни актове за общо 503 автомобила, отнети от пияни шофьори. Датата на първата регистрация на повечето от тези коли е между 1996 и 2004 г.

Преди да бъде обявен на търг, всеки от тези автомобили преминава през две законово определени фази. През първата се проучва документално колата – има ли наложени върху нея запори, принудителни административни мерки, нейното местонахождение, състояние и др. В момента се проучват общо 399 автомобила, подадени към НАП със съдебен акт. 62 от отнетите коли са във втората фаза, при която се оценява превозното средство преди да бъде обявено на търг. 48 от отнетите автомобили са в съсобственост, което означава, че държавата може да продаде само половината от тях и затова те се предлагат първо на съсобственика.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби