Свързани новини

17.05.2021 15:55

НАП е като самолетоносач - взема завоите бавно: Кадиев

Видян 1260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"НАП е консервативна и инертна система , тя е като самолетоносач - взема завоите бавно и ѝ трябва много време. За два месеца се съмнявам, че ще има някакъв скок или спад на приходите". Това заяви пред БНР финансистът Георги Кадиев, заместник-министър на финансите в правителството на тройната коалиция и бивш депутат от БСП. Той коментира кадровите промени, направени от служебните министри на финансите и икономиката.


Кадиев определи новите директори на НАП - Румен Спецов, и на Агенция "Митници" - Павел Тонев, като хора от системата и определи това като добър подбор. По думите му това не може да се нарече чистка, защото всеки финансов министър има право да назначи екипа, с който да работи.


Според него освободената директорка на НАП Галя Димитрова е трябвало да напусне поста още след теча на лични данни от НАП:


"Тогава беше задължително тя да поеме отговорността, а също и финансовият министър".


За смяната на Георги Костов като началник на Агенция "Митници" Кадиев заяви, че винаги е било спорно назначението му на този пост:


"Той никога не е трябвало да става шеф на "Митници", защото тя не са МВР, а е една много строго специализирана дейност с много трудно законодателство и почти цялата ѝ дейност е регламентирана от европейски директиви. ... Целта на Агенция "Митници" не е да мачка фирмите и да се бори с контрабандата - това е сигурно 5% от дейността ѝ, 95% е да обслужва фирмите".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог