Свързани новини

14.02.2013 10:24

Намушкаха с нож организатора на протестите във Варна - Иван Петров!

Видян 2079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Недоволството срещу завишените сметки за ток в цяла България ескалира в последните дни и доведе до първата жертва. Само за 3 дни организаторът на протестите във Варна Иван Петров бе нападнат 2 пъти. Първият път е бил напръскан с лютив спрей и откаран в болница.


В сряда вечер Петров бе и намушкан с нож.


Около 21 часа ексфутболистът на Спартак и треньор е бил намушкан в гърба от неизвестен извършител и спешно отведен в Окръжна болница-Варна. Двама от демонстрантите помогнали на Петров да се добере до лечебното заведение.


„Нападението бе извършено след края на масовия протест снощи в града. В момента, когато се приближавах до личния си автомобил чух шумотевица зад мен, но реших, че някой бърза на някъде. За части от секундата почуствах удар в кръста. Успях да се обърна и видях човек, който бяха в обратна посока“, коментира пострадалият.


„Признавам си, че в известна степен съм стреснат от случилото се, но искам да подчертая - битката продължава. Живот и здраве, ако до неделя ме пуснат от болницата аз ще бъде сред множеството и тогава ще бъдем поне 30 000“, каза още Петров.


Интересен е фактът, че именно Петров е движещата фигура на протестите в морската столица. Малко по-рано в сряда той даде заявление по Нова телевизия в Часът на Милен Цветков, че шефът на Криминална полиция в града е поискал от него „да намали темпото на протестите”. „Точно обратното – ще ги засилим“, каза Петров и добави: „Тази държава просто повече не трябва да е на мафията!“


По информация на електронния сайт Варна утре част от участниците в демонстрацията са били извикани в полицията, за да дадат обяснения за публикациите си във Фейсбук и да подпишат декларации за това, че при следващи подобни действия ще бъдат санкционирани.


Според изданието един от тях - Радуш Радушев е бил извикан във ІІ РПУ по телефона. В управлението му е била показана разпечатка от негова публикация във Фейсбук, в която Радушев призовавал да се блокира Аспарухов мост. „Полицията ни следи в интернет“, е коментирал той. „Да подписваме протоколи и полицейски предупреждение, при положение, че нищо не сме направили, е сплашване“, коментира друга от извиканите. Пред медиите тя се е представила само с първото си име – Стела.


Протестът бе един от най-многолюдните, като в него са участвали близо 5000 души. Този път мотото на демонстрацията бе променено на по-общото „Протест за правото да бъдем граждани в собствената си държава“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби