Това, което ме шокира тогава е, че тази работна група от две години търсеше подкрепа и парламентарно мнозинство, за да може тези промени да излязат напред.

Свързани новини

03.08.2023 11:39

Наложената сглобка върши работа, моделът ГЕРБ вече го няма: Лена Бориславова

Видян 2949 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Всяка трета жена да бъде обект на домашно насилие – вербално или физически е много тежка диагноза за общество, което така или иначе е ужасно разделено.Такава жестокост, агресия и унижение е абсолютно недопустима“. Това каза Лена Бориславова от Продължаваме промяната по повод зверството с 18-годишната Дебора, в ефира на БТВ.

"Тъжно ми е, че живеем в такава среда, но има и доза надежда, че рядко се случва, че обществото обединено излиза и казва, че това не трябва да се случва повече“, допълни тя.

„Този въпрос ме мъчи отдавна. Ще споделя една история, която е още от първите дни, в които се сформира кабинета Петков.

На втория ден отидох на среща за изработване на промените за защита на домашното насилие.

Това, което ме шокира тогава е, че тази работна група от две години търсеше подкрепа и парламентарно мнозинство, за да може тези промени да излязат напред.

Най-трудно беше да се намери парламентарно мнозинство, което да не го е страх, че ще го обвинят неговите избиратели, че защитава „нетрадиционна ценност“.

Днес е важен моментът, че под обществената енергия и гняв тези страхове отстъпват на заден план.

Тя добави, че има готови текстове за протокола между управляващите партии.

Бориславова не знае кой е разписал текстовете за конституционните промени, но дебатът не е приключил. Когато се гласуват промените в Конституцията, минимум един месец ще стоят за обществено обсъждане. Мандатът на главния прокурор трябва да е един и по-кратък, настоя Бориславова.

Отговорни сме всички ние, че не сме успели да убедим хората, че трябва да подкрепят тези промени. Дори и аз като член на ПП съм виновна.

Нито една партия не беше готова да гласува промените за интимната връзка без ДБ, уточни Бориславова.

По думите й моделът ГЕРБ и Борисов вече ги няма.

„Наложената сглобка върши работа. Започна да решава проблеми, натрупани с годините. Вече има дебати, приети закони, които се отлагаха с години. Не е лесно, но нещата не функционират както преди“, призна Бориславова за работата на ПП-ДБ с ГЕРБ и ДПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 11.08.2023 21:35

    Перверзна сглобка. Триумф на подлостта. Подмяна на всичко. Реванш на статуквото. Утвърждаване на едрата корупция. Морален упадък. Прегръдка с Борисов. Построяване на ПЕРАЛНЯ. Конституция, писана от Пеевски. Умишлена двойна игра на Иванов и Атанасов. Наизустено наложено бърборене на Бориславова. Измамени на 100 % стотици хиляди българи в чужбина. Предадени протести. Потъпкана съдебна реформа. Почти никакъв шанс за връщане на откраднатите милиарди. Тази сглобка върши работа, само че точно в обратния смисъл - до довеждане до разруха във всички области.

  • 002 Anonimen 07.08.2023 23:57

    лена кремката и лена парапета ще управляват държавата ти да видиш какъв късмет, то още от древността появили се някоя Елена и става страшно - троянска война и други подобни нещастия

  • 001 Anonimen 03.08.2023 14:20

    Сега съществува моделът ПАРАПЕТ и тя е една от тях.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв