Наказателна процедура ще бъде задействана срещу България след последните промени, които в последните си дни старият парламент направи по тол-системата, като даде възможността превозвачите изобщо да не плащат такси у нас, докато чупят пътищата, финансирани от водачите на автомобили с винетките им, а същевременно плащат за превоза на камионите и автобусите си пъти повече пътни такси в другите държави.

Свързани новини

20.02.2023 15:53

Наказват България заради алчни депутати и липса на вето от президента, шок и ужас в кабинета

Видян 4516 пъти | Коментари 5
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Наказателна процедура ще бъде задействана срещу България след промени, които в последните си дни старият парламент направи по тол-системата, като даде възможността превозвачите изобщо да не плащат такси у нас, докато чупят пътищата, финансирани от водачите на автомобили с винетките им, а същевременно плащат за превоза на камионите и автобусите си пъти повече пътни такси в другите държави.


Това става ясно от получено писмо от Европейската комисия, в което категорично се възразява срещу противоречащите на европейските изисквания промени в закона, гласувани от добре мотивираните ни от заинтересовани фирми народни представители. Тези промени няма как да бъдат от възприети и приложени от страните – членки на EETS – европейската общност на държавите с тол-системи.
От Брюксел искат обяснение от Министерството на транспорта и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, на което е подчинена Агенцията пътна инфраструктура и нейното Национално тол-управление. Оттам, още преди приемането на промените и във времето, когато можеше да им бъде наложено вето, изрично и писмено са предупредили, че новите текстове са неприложими, неработещи и противоречат на правилата на европолитиката за електронно пътно таксуване.


На всички дебати, на които те имаха възможност и да се изкажат, никой не чу експертите, не защото не бяха аргументирани и убедителни, а понеже депутатите са мотивирани не с пътни, а с други знаци.


Ресорен вицепремиер и на МТИТ, и на МРРБ е Христо Александров, чиято работа беше да разясни на депутатите – популисти, че оставят България без пари за пътно поддържане, да не говорим за ремонт и строеж на пътища при



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Anonimen 21.02.2023 13:58

    дали е точно така? ако камионите затворят страната? тука какво ще приказвате? по същия начин звучи и искането за нов закон за застраховката ...ако се удвои размера й????

  • 004 корупция на най-високо ниво 20.02.2023 20:30

    На всички е ясно, че в НС битуват нефелни и силно корумпирани екземпляри, които се интересуват само и изключително от собственото си забогатяване на фона на цинично високите им и непрекъснато увеличаващи се заплати. Но става ясно, че и Президентът е овладян от корупцията, след като не реагира с вето. В служебните му правителства над половината министри са със сигнали за корупция в особено големи р-ри, на нотавския генерал и масон е опънал чадър над тях, явно лично заинтересован, и те продължават с безумните си престъпни деяния

  • 003 Anonimen 20.02.2023 20:15

    002, друго освен боклуци в резервата за примати вече не можеш да намериш.

  • 002 Anonimen 20.02.2023 18:16

    даизчистим парламента от всичките досегашни крдливи,смрадливи и самодоволни боклуци-депутати,дето изядоха,предадоха и разсипаха хубавата ни българия,отвратиха ни от живота тук,мръсни и подли политици.......

  • 001 Anonimen 20.02.2023 17:42

    Престъпници управляват България!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак