Свързани новини

08.04.2014 16:23

Найо Тицин окраде Холивуд

Видян 1876 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предизборното видео на Реформаторския блок е нагло изплагиатствано от холивудски клип от 2008 г. Синята рекламна кампания бе излъчена за първи път в понеделник вечерта, а неин идеолог е видният протестър и борец за честност и морал, Найо Тицин, който се прочу и като автор на скъпоструващия и неуспешен сериал Четвърта власт по БНТ.


В оригиналното холивудско видео от 2008 г. заснети актьорски звезди начело с Леонардо ди Каприо, Дъстин Хофман, Kортни Кокс, Натали Портман и Дженифър Анистън. В началото всеки от тях обяснява защо няма да гласува. Постепенно обаче героите осъзнават, че само чрез участие в изборите могат да променят различни форми на несправедливост.


В клипа на Реформаторите Стефания Колева и колегите й Владо Пенев, Александрина Пендачанска, Явор Бахаров, Кирил Маричков, Ани Вълчанова и компания повтарят абсолютно същия сценарий: в началото твърдят,  че няма да гласуват, защото всички политици са  „крадци и маскари“. Но постепенно разбират, че единствено ако участват във вота на страната на реформаторите, това ще се промени.


Недопустимо е да призоваваш за морал и честност, за борба срещу кражбите на политиците със средствата на интелектуалната кражба, коментираха възмутени граждани из социалните мрежи вчера. Освен сюжета, монтажът, визията, драматургията на американското видео са изплагиатствани едно към едно от нашите "спецове". Единствената разлика е в качеството на продукцията и нивото на актьорската игра -  двете не са в полза на българските участници.


Клипът е режисиран от Димитър Коцев – Шошо, близък приятел на Найо Тицин, който му е и съсед от блока на комунистическите артвеличия на ул. "Елемаг" под съветското (сега руско) посолство. Това е синът на легендарния сатирик и народен артист по време на соца Константин Коцев и на близка сътрудничка на Бай Тошо в Държавния съвет на Народната република. В момента, естествено, израсналият в 300 м. апартамент по проект лично на съпругата на Милко Балев е крайно син и демократично настроен и също се включи в летните протести.


Самият Тицин, който бе главно действащо лице на площадните изяви срещу соц правителството, е издънка на фамилния клан придворни художници на Тодор Живков. Чичо му – братът на неговия баща, е последният тоталитарен шеф на Съюза на художниците след низвергването на Светлин Русев – другарят Христо Нейков. Негов и на таткото на Найо вуйчо пък е издигнатият в култ от соца носител на титлата "народен художник" Дечко Узунов. По времето на клановия възход, доста талантливи хора от бранша са преследвани от властта. А Найо живее в блока, построен по заповед на Людмила Живкова за "най-изявените културни дейци", писа Всеки ден неотдавна.


През последните години, освен от протести, той се препитава от хранилката на БНТ и няколко съмнителни формации и фондации. През есента прподуцираният от него сериал Четвърта власта отмъкна 2 млн. лв. от джоба на данъкоплатеца и постигна най-ниската гледаемост от съвременните български поредици. Нескопосаната сага за журналисти струваше колкото най-гледания филм, Под прикритие, а рейтингът бе напът да достигне  “успеха” на Дунав мост.


клиповете можете да гледате тук:


https://www.youtube.com/watch?v=_wA9wu2W2Fg#t=45


https://www.youtube.com/watch?v=0vtHwWReGU0



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни