Свързани новини

01.06.2011 15:54

Найденов: Положението с краставиците е критично

Видян 1512 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Краставиците са оневинени за момента, но притеснителното е, че смъртните случаи продължават. Няма яснота за източника на заразата, каза земеделският министър Мирослав Найденов. По неговите думи във вторник е имало заседание на постоянния комитет по защита на потребителите и може би източникът на заразата да е в Германия и няма нищо общо с испанските краставици. „Ситуацията е критична. Истерията продължава за съжаление и смъртните случаи. Продължават да са противоречиви тезите на различните страни и няма яснота“, каза Найденов.

Анализите на пробите взети от испанските краставици показаха, че те не носят смъртоносния щам на бактерията и не могат да бъдат източник на заразата. Междувременно испанският министър на земеделието Роса Агилар заяви, че Мадрид ще поиска компенсация от Европейския съюз за загубите, причинени на испанските фермери. Според местните медии производителите в страната губят около 200 милиона евро седмично заради забраната за внос на испански плодове и зеленчуци в редица европейски страни. Мерките бяха взети с цел да се ограничи разпространението смъртоносната бактерия, убила 16 души в Германия и съседните й страни. 

По същото време Европейската комисия препоръча повишена хигиена за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на бактерията Ешерихия коли. Съветът е преди консумация плодовете и зеленчуците да се измиват старателно, хората да мият ръцете си преди да готвят или преди хранене. Препоръчва се също добре да бъдат измивани приборите и съдовете за храна. 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева