Свързани новини

07.01.2013 10:36

Найденов и Йотова разнищиха дюните

Видян 1677 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Земеделският министърът Мирослав Найденов и червената евродепутатка Илияна Йотова спориха и така и не можаха да се разберат кой повече е ощетил държавата от заменките край морето – Тройната коалиция или ГЕРБ. В сутрешния блок на bTV двамата стигнаха до съгласие единствено за необходимостта от създаване на Анкетна комисия в парламента, която да се произнесе по случая.“Имаме информация от наши структури, че част от парите за продадените земи се връщат в ГЕРБ”, каза Илияна Йотова и поясни, че тези пари се отчисляват от замесените хора в сделките , за да се финансират изборите.


Земеделският министър Мирослав Найденов контраатакува, като каза, че тези сделки по времето на Тройната коалиция са били в пъти повече. В подкрепа на своето твърдение той даде пример с брата на червения лидер Сергей Станишев, който участвал чрез фирма в покупката на 707 дка на ниска цена в местността “Кара дере” край морето.


Червената депутатка се съгласи, че е имало нарушения и по време на управлението на миналото правителство. Но бе категорична, че е трябвало да се направят законодателни промени и да се разтурят дори заменките.


“Не е вярно, че няма законодателни промени”, контрира отново министър Найденов. Като аргумент той посочи приетия Мораториум върху промяната на предназначението на горите.


Земеделският министър и евродепутатката се съгласиха, че трябва да има Анкетна комисия в парламента за разследване на скандала с имотите край Несебър. Найденов уточни, че в тази комисия ще има само един представител на ГЕРБ и ще се разследват раздадените имоти от 2003 до 2012 г. Ще продължи и работата на прокуратурата.


Скандалът със сделката избухна в последния ден на миналата година. Тогава алармираха, че 29 декара дюни са продадени от държавата на 7 пъти по-ниска цена. Също така, че върху защитената територия се строи. Багерите бяха спрени, но загубата за държавата от 3,5 млн. лв. е налице. Заради скандалния случай бяха назначени три комисии, резултатите от работата им се чакат. Все още няма яснота какво ще стане. Борисов обеща да промени и 4 закона. На срещата с екозащитниците ще се обсъдят конкретни предложения. Целта е да не се допускат подобни сделки и строежи в бъдеще.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец