Украйна има подкрепа от държавите-членки на НАТО

Свързани новини

12.07.2023 17:23

Най-важното е, че беше създаден т.нар. Съвет Украйна-НАТО: Премиерът Денков

Видян 1379 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна има подкрепа от държавите-членки на НАТО. Това заяви премиерът Николай Денков след края на срещата на Алианса във Вилнюс, предаде БНР.

"Има три важни решения по отношение на Украйна. Най-важното е, че беше създаден т.нар. Съвет Украйна-НАТО, който поставя президента на Украйна на масата заедно с всички други държавни ръководители. Второто важно решение е, че се премахна т.нар. План за подготовка, тъй като те са изминали много от стъпките. Третото решение е, че имаше решителна доста сериозна помощ за Украйна, както икономическа, така и военна, която беше заявена като помощ за следващия период", коментира българският министър-председател. 


Вторият военен пакет за Украйна вече е в подготовка. По съдържание и обем е подобен на първия. Специално искам да подчертая, че усещам известно лицемерие и обвинения защо изпращаме такъв пакет, коментира още Денков.


Той подчерта, че е важно помощта да стигне навреме. „Тя е съобразена с това, от което се нуждае от Украйна. Но принципът е следният - те дават списък с това, което ги интересува. Ние гледаме какво е необходимо за нашата армия. Оставащото можем да изпратим”, добави Денков.


Министър-председателят коментира и гласуваната от Европейския съвет пета резолюция с призив за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство до края на 2023-та година. В полза на решението гласуваха 526-ма, 57 гласа бяха „против” и 42 „въздържал се”.


„Още след Европейския съвет казах, че трябва да си свършим работата. По доклада имаме промени в антикорупционния закон, които предстоят и са внесени в парламента. Ако те бъдат завършени до края на тази сесия или най-късно през септември, това е много силен знак, който можем да използваме, специално за Нидерландия. С Австрия трябва работим по убеждаването, че борбата с организираната престъпност по мигрантите и борбата по самата граница се водят по най-добрия възможен начин”, заяви премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец