Целта на тв участието му бе да убеди зрителите, че вътрешният министър Бойко Рашков не е прав

Свързани новини

21.02.2022 10:42

Най-сетне се търси пране на пари в Кипър по Барселонагейт

Видян 1616 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Почти 2 години след началото на разследването по Барселонагейт и 8 месеца след публичното изявление, че спецпрокуратурата работи по пране на пари, стана ясно, че ведомството е изпратило миналия четвъртък европейска заповед за разследване до Кипър за разкриване на банкова тайна и предоставяне на данни от местния Търговски регистър. Това съобщи по Нова телевизия говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.


 


Целта на тв участието му бе да убеди зрителите, че вътрешният министър Бойко Рашков не е прав, като обвинява прокуратурата, че умишлено бави разследванията, свързани с бившия премиер Борисов.


 


И да заплаши, че разследването ще блокира, ако се закрие спецпрокуратурата, каквито са плановете на новите управляващи. Говорителят Кръстев бе особено пестелив в споделянето на подробности по думите му за "интензивната дейност на прокуратурата", защото може да се осуети "разкриването на обективната истина".


 


"Заповедта за Кипър е свързана със съмнението, че се перат пари от България, през Кипър към Испания", съобщи Кръстев. Въпросното съмнение е факт, още като гръмна скандалът за къщата преди години.


 


В средата на миналата седмицата избухна задочен скандал между МВР и прокуратурата кой какви документи е получил от Испания по казуса Барселонагейт. Говорителят Кръстев отново заяви, че испанският доклад, пратен до МВР, няма подписи, няма автори. Не е ясно кой и защо го е правил и заключи, че вероятно става дума за оперативна информация на испанското МВР до нашето.


  Кристиян Георгиев


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.