23.07.2015 15:35

Най-сетне: Има съгласие по Конституцията

Видян 726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Политиците постигнаха съгласие по промените в Конституцията, съобщи КРОСС.


 


„Това е знак към българския народ и към Европа, че политиците могат да надмогват политическото си его", каза премиерът Бойко Борисов след кратко продължилата председателска среща с останалите политически лидери.


 


Постигнахме разбирателство за съдебната реформа, каза преди минути, след втория за деня председателски съвет в парламента, премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той уточни, че повече подробности ще бъдат дадени по-късно.


 


Борисов настоя да благодари на лидерите на формациите, които са направили компромиси - ГЕРБ, Реформаторски блок, ДПС, АБВ, БДЦ и Патриотичния фронт.


 


От изявление на Радан Кънев стана ясно, че ще се внесе нов проект за промени в Конституцията, с трите точки на съгласие - разделяне на ВВС на две колегии - съдийска и прокурорска, пряк избор на магистрати, засилване на ролята на инспектората на съвета, създава се възможност за внасяне на жалби от Висшия адвокатски съвет.


 


Очакванията на трите партии са да съберат180 гласа за внасяне на новия проект. В момента заседава политическият съвет на АБВ, който да вземе решение за позицията на партията.


 


По думите на Кънев, внесеният вече проект ще бъде изтеглен от програмата на парламента. Лидерите на РБ, ДПС и ГЕРБ, си благодариха за интензивните разговори и постигнатото съгласие. Радан Кънев не обяви кой какви компромиси е направил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион