Свързани новини

28.05.2021 10:45

Най-новата отсечка от АМ Тракия отново е на вълни

Видян 4077 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като откритата през 2007 г. отсечка от АМ Тракия от Чирпан до Стара Загора в момента реално се строи отново, вълни вече има и при най-скоро откритата отсечка – тази от Стара Загора към морето, съобщава бТВ. Открита през 2012 г. отсечката на АМ „Тракия“ между Стара Загора и Карнобат е най-новата част от аутобана. 8 години след откриването й лентата, по която се движат камионите вече е на вълни, а ремонтите на повърхностния слой не могат да прикрият хлътналите участъци и люшкащите се тирове и коли.

В момента магистрала „Тракия“ е прекъсната и тече основният ремонт на откритата през 2007 г. отсечка Чирпан - Стара Загора, станала печално известна с вълните си. Но дали е точно ремонт или само 14-години по-късно, магистралата на практика се строи отново? 


Образуващите се вълни по 8-годишния участък от Стара Загора към морето подсказват, че и най-новата отсечка е за ремонт.


Експертите Владимир Канев и Снежана Ангелова са част от консултантската компания, наета от държавата, когато последната отсечка на АМ „Тракия“ от Стара Загора до Карнобат се строи с пари на европейската комисия по програма „Транспорт“.


„При проверките на място, ние като екип със всичките специалисти, бяхме задължени да проверим спазват ли се техническите изисквания. И ще дам един много съществен пример как те не се спазват.  В техническите изисквания в договора се казва, че хумусният слой, целият хумусен слой  трябва да се изземе, защото той първо е много полезен  и второ, ако остане не иззет и не бъде заменен, след това може да има проблеми – именно пропадане на самата пътна настилка“, обяснява Владимир Канев - инженер-физик и експерт по анализ на риска.


В доклада четем, че част от материалите за основата са неподходящи, а използването им недопустимо, както и че „не дава възможност за постигането на необходимите якостни качества на конструкцията“. Отбелязано е, че са положени „песъчлив материал и успоредно с него скални маси с наличие на валуни. Това е изпълнение не по проект и е недопустимо.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 28.05.2021 15:12

    Не случайно от БСП искаха да се вземат и анализират проби от магистралите МУ!

  • 003 Anonimen 28.05.2021 11:38

    Безобразното и безскрупулно крадене от магистрали е опасно за живота на данъкоплатците! Съд и строги наказания за откраднатите милиарди от калинките и подлогите от АПИ и техните покровители и даващи поръчките от най-високо ниво

  • 002 Anonimen 28.05.2021 11:14

    Банкянският ГЪЗ да отиде с "джипо" на място и да "опровергае" спецЯлистите, щото той нали най-знаещ и можещ. Да му сера у главата куха, башибозук тъп!

  • 001 Тихомир Томов 28.05.2021 11:04

    По време на ремонта тази пролет инженерите на фирмата и от АПИ се кълняха, че полагат перфектни материали и нови технологии ..............

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби