Силата на взрива изпочупва прозорците на съседен небостъргач

Свързани новини

21.03.2022 15:32

Най-малко 8 загинали при обстрел на търговски център в Киев: Украинските власти

Видян 1444 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинските власти съобщават, че най-малко осем души са загинали при обстрел, който е унищожил търговски център в квартал Подилски в столицата Киев, предаде ВВС.



Виж видео ТУК!




Видеоклип, публикуван от Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, е запечатал момента, в който центърът е бил ударен и е предизвикал огромна експлозия, последвана от голямо кълбо пламъци.

Силата на взрива изпочупва прозорците на съседен небостъргач.




По-късно пожарникари бяха видени да се опитват да достигнат до хора, затрупани под отломките на мястото. Няколко етажа от 10-етажната сграда остават в пламъци часове след нападението.




Някои от оцелелите наблизо разказват, че е трябвало да се прикрият, а други казват, че са имали късмет, че са спали "между две стени" в коридорите, за да се предпазят от евентуална атака, съобщава агенция Ройтерс




Джеймс Уотърхаус от Би Би Си, който се намира в Киев, на около 8 мили южно от квартал Подолски, каза, че е чул серия от много силни удари през нощта.




От своя страна, руското министерство на отбраната публикува видеоклип, който показва как украинската ракетна артилерия използва цивилни сгради за прикритие, преди да се скрие в търговски център в Киев.




"На 21 март през нощта с високоточно далекобойно оръжие беше унищожена батарея украински артилерийски установки за залпов огън и базата, в която се съхраняваха боеприпасите, в неработещ търговски център", заяви пред репортери генерал-майор Игор Конашенков.





Руският военен говорител допълни, че украинските войски са използвали квартал Виноградар като база за операции, като показа кадри от видеонаблюдение в този смисъл.






Снимка: ВВС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Z 21.03.2022 16:29

    https://t.me/antifishechki/7889 Някой в Киев е ползвал паркинга за артилерийски полигон. Хммм? Потърсете и снимките на киевската полиция с гилзата от 203 милиметров артилерийски снаряд.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак