Свързани новини

28.02.2021 09:09

Най-малко 13 арестувани при безредици в Барселона заради затвора на рапър

Видян 2335 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Барселона са възобновени бурните протести заради затвора на рапъра Пабло Хасел, което според съобщенията е довело до повече от дузина арести, тъй като бунтовниците изгориха полицейски микробус, замеряха с предмети офицерите и повредиха банки и други компании, предаде RT.

Видеокадрите,
публикувани в събота в Twitter, показват как мъже с тъмни качулки обливат полицейски микробус със запалима течност, за да го запалят.

Видео, заснето от друг ъгъл близо до същата сцена, показва как хората хвърлят бутилки, ракети и други предмети по група полицейски превозни средства и боядисват автомобилите със спрей с анархистки символи.

Кадри от друга сцена показват, че полицията бързо се придвижва, за да арестува жена демонстрант на улицата, докато тя крещи за помощ. Клипът не показва какво е довело до нейния арест.

Насилието в събота последва две относително тихи нощи в Барселона, тъй като градът си даде почивка от демонстрациите. Протестите започнаха в Барселона и Мадрид, след като Хасел беше арестуван на 16 февруари. Рапърът, чието истинско име е Пабло Ривадула, беше вкаран в затвора за присъда от 2018 г. Съд установи, че "публикациите и текстовете му в социалните медии възхваляват испанските терористични групи и се подиграват на испанските кралски особи, в нарушение на т. нар. gag law в страната".  Всъщност, той критикува корупцията в кралското семейство, а фигури от управляваща левица изразиха публично подкрепа за „терористите”, както ги определя иначе властта.


  © REUTERS/Nacho Doce



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион