Инцидент в психиатрична болница в Раднево

Свързани новини

26.06.2023 16:02

Най-голямата психиатрия без охрана и изолатори при здравен министър психиатър

Видян 2576 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При здравен министър – психиатър, макар и в пенсионна възраст, който управлява целия сектор, оказва се, че точно в неговата сфера най-голямата ни болница за лица с отклонения няма охрана и дори изолатори за опасните случаи.
Инцидент в психиатричната клиника в Раднево по чудо се размина без сериозно пострадали.


За пореден път пациент със зависимости поставя в риск живота на служителите. Ръководителят на отделението за борба със зависимостите алармира, че персоналът се страхува да работи в такива условия, като през годините са подавани десетки сигнали. В болницата постъпват по спешност пациенти от цялата страна.


„Конкретният проблем е липсата на охрана вече повече от 10 години, което означава, че не можем да гарантираме здравето и живота както на пациенти, така и на персонал в отделението", коментира в ефира на Здравей, България д-р Иван Добринов, началник на отделение в Държавната психиатрична болница - град Раднево.


„Докараха при нас буйстващ пациент, интоксикиран с амфетамин и метамфетамин, криминално проявен, с извършено убийство. Този човек влезе в отделението, съгласи се да остане на доброволно лечение. Вечерта и сутринта нямаше проблем. До момента, в който не започна да заплашва персонала, при което се наложи да извикаме полиция”, разказва още Добринов.


По думите му, след това той отново започнал да буйства, изпочупил цялото отделение и избягал.


„Една детска градина има охрана, а най-голямата психиатрична болница в България няма нито един охранител”, заяви д-р Иван Добринов.


"Няма изолатори за тези хора и персоналът рискува живота си ежедневно", допълни той.


По думите му голям е и проблемът с наркопласьорите: „Включително и преди малко гонихме дилър, който беше проникнал в района на болницата и се наложи да викаме полиция."




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.06.2023 13:15

    е сега Хинков нали е психиатър и се предполага, че знае за какво става дума, да помогне

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.