Шойгу към колегата си Себастиан Льокорню

Свързани новини

05.04.2024 09:33

Надяваме се, че зад атаката в Крокус не стоят френските спецслужби: Шойгу към колегата си Себастиан Льокорню

Видян 215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия се надява, че френските спецслужби не стоят зад терористичната атака в "Крокус сити хол", каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на телефонен разговор с френския си колега Себастиан Льокорню. Това съобщиха от руското министерство на отбраната.

Москва посочи, че телефонният разговор се е състоял по искане на Париж. Говорител на френското Министерство на отбраната каза, че той е бил първият по рода си между двамата министри от октомври 2022 г. - осем месеца след като Кремъл нареди на войските си да нахлуят в Украйна, посочва БТА.

„Киевският режим не прави нищо без одобрението на западните куратори“, каза руският министър на отбраната. Шойгу добави, че Русия се надява, че в случая зад терористичната атака не стоят френските спецслужби. По време на разговора с ръководителя на френското министерство на въоръжените сили Себастиан Льокорню Шойгу заяви, че Русия разполага с информация за украинската следа в организирането на терористичната атака в "Крокус сити хол". По време на разговора френският министър на отбраната изрази съболезнования за терористичната атака.

По време на телефонния разговор Сергей Шойгу и Себастиан Льокорню отбелязаха готовността си за диалог относно ситуацията в Украйна. Руското министерство на отбраната допълва, че като отправна точка за по-нататъшните обсъждания биха могли да послужат преговорите между Русия и Украйна през 2022 г. в Турция, които завършиха безрезултатно. В позицията на Москва за разговора между двамата министри се отбелязва, че всякакви идеи за организиране на среща за Украйна в Швейцария без участието на Русия са "безсмислени". Киев предложи да бъде свикан подобен форум, но посочи, че Москва няма да бъде поканена на него.

Руското военно министерство допълва, че Шойгу е заявил на френския си колега, че всяко практическо изпълнение на изявлението на френския президент Еманюел Макрон за изпращане на войски в Украйна ще "създаде проблеми за Франция". След тези думи на Макрон френски официални представители уточниха, че в тях се е имало предвид използване на военнослужещи за обучение и други операции далеч от фронтовата линия.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните си умения

Днес е подходящ момент да подобрите комуникационните