Според премиера са осигурени количествата газ, необходими за българския бизнес и домакинства

Свързани новини

13.12.2022 15:27

Надявам се проектокабинетът на проф. Габровски да бъде избран: Служебният премиер

Видян 1135 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От повече от два месеца изразявам искреното си желание да има редовно избрано правителство. Надявам се проектокабинетът на проф. Габровски да бъде подкрепен. Това са подбрани професионалисти в своите сфери. Редовният кабинет ще преведе България през кризите. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти във вторник. Той присъства на шестото издание на международния форум "Битката за талантите".

По думите му правителството не може да се намесва в определянето цената на газа, но са направени открити, прозрачни и предвидими процедури. "Видяхте, че от над 460 лева за август-септември тарифата падна до 140 лева. Повишението, което се предлага сега, е съобразено с търговската конюктура, в рамките, в които бизнесът в България казва, че това е поносима цена за него. Въпреки всичко, цената у нас е най-ниската в Европа", посочи той.

Според премиера са осигурени количествата газ, необходими за българския бизнес и домакинства. "Дори имаме излишъци, които се търгуват на газов хъб "Балкан". На срещата на президентите на България и Турция се е обсъждала доставка на газ от южната ни съседка", каза още Донев.

Той коментира и протестите на пътни строители. "Ако днес се окаже последният ми работен ден като премиер, бих казал на служителите на АПИ, че имат право на това. Направен е анализ, има големи диспропорции и дисбалансите са се задълбочавали с години. Не може едно служебно правителство да реши в цялост такъв проблем. Работим за удовлетворяване на справедливите искания на протестиращите", обясни премиерът. И допълни, че години наред възнагражденията на администрацията са били неглижирани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв