Свързани новини

22.12.2014 13:50

Над половин милион българи на екскурзия у нас за празниците

Видян 991 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над половин милион българи ще пътуват из страната за предстоящите зимни празници, прогнозират от Института за анализи и оценки в туризма. По думите на директора Румен Драганов, цитиран от в. „24 часа", 160 хиляди българи пък ще потеглят за чужбина.


Именно поради този засилен поток от пътници се очаква утежнен трафик и задръствания от този следобяд, както и в деня преди Нова година. Проблеми по пътя ще има чак до 5 януари, смята Драганов.


Най-големите натоварвания по пътищата обичайно ще бъдат по основните магистрали на градовете, ГКПП Кулата, ГКПП Маказа и Дунав мост. Експертите очакват висока посещаемост от страна на румънските туристи. Част от тях традиционно избират за празниците български курорти в близост до тяхната граница.


Според Драганов не са много хората, които са слели в почивни дни Коледа и Нова година - причината е, че единият празник е семеен, а другият, както той го нарича, "корпоративен".


По сметки на Института за Гърция по празниците, особено за Нова година, ще тръгнат около 75 000 души. Около 30 000 българи пък са избрали да празнуват в страните от ЕС - те потеглят с автобуси, коли и самолети най-вече за Германия, Италия и Испания. 5000 наши сънародници са успели да си осигурят почивка на екзотични дестинации, казва Драганов. За купон в Сърбия вече са платили около 6000 българи, 2500 пък са предпочели  Македония.


Много българи са предпочели да останат в рамките на страната.  64 000 ще си честитят празника в планински курорти, 22 000 са предпочели спа бази. Около 30 000 са купили куверти за къщи за гости, семейни и градски хотели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион