Повече от 90 % от млечните продукти, предлагани в заведенията за хранене, в хотелите и столовете са имитиращи и със съмнителен произход. Това съобщи пред БНР Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България.
„Качеството на млякото е най-изоставащият фактор в сектора. Освен това в последните години много имитиращи продукти започнаха да заместват млечните. Това доведе до изместване на стандартите и разбиранията какво представлява качественият продукт”, допълни Присадашки.
По неговите думи едва 30% от млечните продукти, които са на пазара, са от 100% чисто мляко.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Канадското правителство разреши на Airbus ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу