До края на годината ще бъдат монтирани още 40 камери, които ще дадат възможност за още по-строг контрол върху нарушителите, които се движат в обособените трасета на градския транспорт.

Свързани новини

24.08.2022 11:33

Над 600 камери за видеонаблюдение на транспортните потоци в София, още 40 до края на годината

Видян 1195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"До момента, в София имаме над 600 камери за видеонаблюдение на транспортните потоци в града. 300 от които са с функция за автоматично разпознаване на регистрационните номера, като около 1/3 от тях са монтирани по бус лентите.

До края на годината ще бъдат монтирани още 40 камери, които ще дадат възможност за още по-строг контрол върху нарушителите, които се движат в обособените трасета на градския транспорт.

Само за 2021-ва година по данни на общинския център за управление на трафика, са констатирани 10 000 нарушения в бус лентите.

 Затова заедно с Национално сдружение на общините в Република България - НСОРБ настояваме общините да могат да налагат глоби за превишена скорост, преминаване на червен светофар, влизане в забранени улици и др. В момента такива правомощия има само КАТ, но местните власти разполагат с хиляди камери, които могат да подобрят безопасността на пътя.

Идеята се обсъжда от години, но в навечерието на избирането на нов парламент, смятам,че всички партии трябва ясно да заявят - ще положим ли заедно максимални усилия, за да направим улиците по-безопасни. Животът и здравето на гражданите е приоритет без аналог и вярвам,че ще се направи крачка в подобряване контрола на движението", съобщи шефът на СОС Георги Георгиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни