Свързани новини

15.05.2013 13:50

Над 27 000 души са пострадалите пешеходци при катастрофи

Видян 1029 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2519 души са загинали по българските пътища за периода 2002г. - 2012г. като от тях 112 са деца до 18 години. Над 1000 души са възрастни хора над 64 години. Над 27 000 души са пострадалите пешеходци при катастрофи. Това е тъжната статистика, която представители на БЧК отчетоха. Тази седмица в градинката пред НДК Българският Червен кръст, съвместно с Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, КАТ „Пътна полиция", СБА и други партньори, ще отбележи Втората глобална седмица на ООН по пътна безопасност, посветена на безопасността на пешеходците,предаде Айнюз.


Много ми се иска в края на тази седмица да видим повече усмивки и да няма нито един загинал пешеходец, коментира д-р Надежда Тодоровска, която е зам.-главен директор на БЧК. Доброволци на БЧК направиха демонстрация на първа помощ и показаха на какви спасителни реакции трябва да е способен всеки човек в най-важните първи пет минути до пристигането на специализирана помощ. Алекси Кисяков подчерта, че през миналата година е направено доста, най-вече по отношение на пътната инфраструктура, засягаща безопасността на пешеходците, но въпреки намалелият процент загинали, той остава много висок средно за Европа. Организаторите на инициативата направиха демонстрация на възприятията и поведението на пешеходци и водачи на автомобили употребили алкохол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.