Свързани новини

22.10.2013 15:46

Над 250 000 българи употребяват редовно дрога

Видян 1071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 250 000 българи редовно употребяват някакъв вид наркотик, сочат данни от службата на ООН по наркотиците и престъпността, представени от Александър Илиев – директор на  терапевтичен рехабилитационен център за лечение на зависимости, който предстои да бъде открит в София.


Данни от същия доклад сочат, че по употреба на амфетамини България е с два пъти по-високи показатели от средните за Европа. Според публичния отчет на МВР за 2012 г. в България има драстично увеличение на нови "легални химични аналози" на контролираните незаконни наркотични вещества, посочи Илиев.


По думите му в Европа към момента се наблюдават над 300 нови психоактивни вещества, а непрекъснато им увеличение се обяснява с технологичния напредък и глобализацията, в която Интернет играе огромна роля.


Разпространението на "дизайнерската дрога" не може да бъде криминализирано, нито пък медиците могат да предвидят размера и противодействието на задаващата се нова "епидемия"от наркомании, каза още Илиев, цитиран от БТА.


Експертът посочи, че новият терапевтичен рехабилитационен център за лечение на зависимости, който предстои да бъде отворен, ще работи по метода Change&Grow, създаден от португалския психотерапевт Едуардо да Силва.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни