хазартна зависимост

Свързани новини

09.11.2023 16:43

Над 24 хиляди българи са признали за хазартна зависимост

Видян 567 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 24 000 граждани са подали заявление за вписване в регистъра на хазартно уязвимите лица от средата на декември 2022 г. до момента.


След двегодишно прекъсване, регламентирано със законодателни промени, на 12 декември 2022 г. НАП поднови поддържането на списъка с хора, които смятат, че имат или биха могли да развият хазартна зависимост, напомнят от приходната агенция. Регистърът не е публичен, като достъп до него имат ограничен брой служители, определени от изпълнителния директор на НАП и от хазартните оператори. Това съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите.


Искане за вписване в регистъра може да подаде всеки, който смята, че не успява да контролира времето, прекарано в хазартни игри и средствата, които изразходва за участие в тях. Документът може да се внесе на място в офис на НАП или да се изпрати по имейл: nap@nra.bg, като в този случай трябва да е подписан с електронен подпис. В искането има възможност да се посочи конкретен период, за който да се извърши вписването, като той не може да бъде по-кратък от две години.


За да спазят изискването да не допускат лица, вписани в регистъра, организаторите на хазартни игри заявяват връзка към него през електронната услуга Предоставяне на справка за уязвимите лица от регистъра по чл. 10г, ал. 1 от Закона за хазарта. За да улесни бизнеса, НАП внедри нова е-услуга, която дава възможност за извършване на справка чрез директен достъп до регистъра. Чрез нея хазартните оператори могат да обменят информация пряко и автоматично с приходната агенция. Това става възможно чрез софтуерен ключ (API ключ), който осъществява свързаност от типа система-система между софтуерите на бизнеса и НАП.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв