Свързани новини

08.08.2017 14:55

Над 2,1 млн. лв. ще отидат за храна, спане и транспорт на гостите за европредседателството

Видян 1513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ведомството на министър Лиляна Павлова форсира подготовката на България за председателството на Европейския съюз, показва анализ на обявените обществени поръчки в началото на месец август.


Докато депутатите и част от министрите почиват, Министерството за българското председателство на ЕС е обявило три ключови търга, чиято обща стойност е 2 105 561 лева, показа проверка на Епицентър.бг в Агенцията за обществени поръчки. Те са свързани с изхранването на изхранването на участниците в събитията през първата половина на следващата година, хотелското им настаняване и осигуряването на надежден транспорт в София.


За цялостното организиране и предоставяне на кетъринг услуги ведомството на Лиляна Павлова е предвидило 1 166 417 лв. без ДДС. Победителят ще трябва да осигури цялото необходимо оборудване за изпълнение на обществената поръчка; обработка и доставка на храна и напитки; транспорт, включително специализиран транспорт с хладилно оборудване за транспортиране на храна; сервизно обслужване - сервитьори, посуда, прибори, чаши, маси, бар/бюфет, столове, оборудване за обедите на блок-маса, покривки, калъфи за столове, салфетки, лед. Изпълнителят следва да осигури необходимото сервизно обслужване съобразно вида и нивото на съответното мероприятие. В случай, че министерството прецени, че е необходимо допълнително или различно сервизно оборудване, изпълнителят е длъжен да го осигури, за което не се дължи допълнително заплащане, пише в тръжната документация.


 


Кетъринг фирмата ще трябва да се грижи за изхранването на общо 23 790 души, които ще бъдат в София по време на българското европредседателство. В тази цифра са включени 16 090 делегати и преводачи, 2 750 журналисти и 4 125 шофьори и офицери.


 


За осигуряване на комфортен транспорт за делегатите и гостите, българската държава ще плати 466 667 лв. без ДДС. Предвижда се да бъдат наети и автобуси с шофьори, които да превозват делегатите от хотела им до НДК и обратно през 6-те месеца на председателството ни на ЕС. Изпълнението на поръчката включва превози във всяко заявено денонощие за периода 1 ноември 2017 – 30 юни 2018 г. Очаква се максималният брой делегати да бъде приблизително 1000 души в определените денонощия от срока на изпълнение на поръчката.


 


Делегатите ще бъдат настанени в столични хотели. Това ще струва на бюджета 472 477 лв. без ДДС. Министерството на българското европредседателство е решило тази поръчка да бъде възложена само на една фирма, тъй като хотелското настаняване на делегатите е свързано и с осигуряването и гарантирането на тяхната охрана и сигурност.


Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак