Свързани новини

19.05.2018 09:15

Над 100 души загинаха при самолетна катастрофа в Куба

Видян 1982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три жени оцеляха след катастрофата на пътнически самолет край кубинската столица Хавана. Те бяха откарани в болница в критично състояние, където една от тях е починала. По последни данни на борда Боинга е имало 110 души - 104-ма пътници и 6-ма души екипаж. Самолетът, който е извършвал вътрешен полет, се разби малко след излитането от летище "Хосе Марти".

Пътническият самолет - Боинг 737 е паднал в земеделската зона между летището и населеното място Сантяго де-Лас-Вегас, намиращо се на 20 км южно от Хавана.



Пожарът вече е потушен и започна идентифициране на жертвите, каза кубинският президент Мигел Диас-Канел, който пристигна на мястото на катастрофата.

"Вече е създадена комисия към Министерството на транспорта, която ще изяснява причините за инцидента. Изразяваме огромно съжаление за човешките жертви и солидарност със семействата на загиналите. Ще информираме своевременно за резултатите от разследването", посочи той.

С изясняване на причините за катастрофата се е заела комисия от транспортното министерство на Куба. Черните кутии все още се издирват, съобщи Пренса Латина.

СнимкаИнцидентът е станал малко след излитането на самолета по време на първия му завой, твърдят очевидци. Машината е почти напълно унищожен при падането, както и от последвалия огън.

Боингът е изпълнявал вътрешен полет до Олгин, Източна Куба. Самолетът на държавната авиокомпания "Кубана де авиасион" е бил взет под наем от малката мексиканска авиокомпания.

Няма данни за пострадали български граждани, съобщават от Министерството на външните работи. Посолството ни в Куба е в контакт с местните власти.

Българските граждани, които желаят да получат информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на дежурните телефони на мисията в Куба: +537 204 67 66; +537 204 67 68. Дежурен телефон в извънработно време: +535 286 24 49.

Кубинските власти обявиха национален траур за загиналите.


Източник: БНР


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Много е важно днес да останете верни на себе си


Много е важно днес да останете верни на себе си и да