Свързани новини

14.04.2021 13:42

Над 1/2 от българите: Да спре отглеждането на животни за ценни кожи

Видян 2247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ново проучване на нагласите показва, че една година от първия регистриран случай на COVID-19 във ферма за норки в Нидерландия, 62% от българите, са съгласни, че ЕС трябва да предприеме мерки за прекратяване на отглеждането на животни за производство на ценни кожи.

Неотдавнашно проучване на общественото мнение, проведено от YouGov във Франция, Италия, България, Унгария, Естония и Словакия, поръчано от ЧЕТИРИ ЛАПИ и Еврогрупата за животните показва, че гражданите на ЕС подкрепят спешни действия на ЕС за прекратяване на отглеждането на животни за ценни кожи, за да предпази здравето на европейските граждани и животни.

През 2021 г., предвид активната роля на фермите за норки в пандемията от COVID-19, 62% от българите, са съгласни, че ЕС трябва незабавно да предприеме спешни мерки за прекратяване на отглеждането на животни за производство на ценни кожи, за да предпази здравето на европейските граждани и животни. В допълнение, 59% от попитаните български граждани изразяват съгласие, че държавите-членки трябва да призоват ЕС да препоръча спешно прекратяване на отглеждането на норки за ценни кожи.

„Резултатите от проучването показват, че мнозинството подкрепя призивите ни за спешни действия. С такава силна обществена подкрепа и имайки предвид рисковете за здравето, свързани с позволяването на отглеждането на животни за ценни кожи да продължи, Европейската комисия трябва да действа незабавно и да призове държавите-членки да спрат производството на ценни кожи”, казва Райнеке Хамелерс от Еврогрупа за животни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец