29.01.2015 12:29

Началникът на Митници Свиленград задържан с два подкупа

Видян 1470 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Началникът на Митница Свиленград Тодор Караиванов е бил задържан с подкуп, съобщава прокуратурата в официално изявление. 

 

Вчера вечерта в течение на 30-40 минути Караиванов е получил два подкупа. Първият бил в размер на 600 лв., вторият - 600 евро. След като взел втория подкуп, началникът на митницата бил задържан на местопрестъплението, като при ареста оказал съпротива.  

 

Два дни, след като беше награден за професионалната си работа от директора на Агенция "Митници", Караиванов бил пресрещнат пред сградата на митницата. Той се опитал да избяга, но бил заловен и според очевидци проснат на земята в продължение на час, докато бъде претърсена колата му. Никой от служителите в Митница Свиленград или работещите наоколо обаче не призна да е видял нещо.


Извършено е претърсване в кабинета на Караиванов в сградата на митницата, където е открит приетият подкуп в размер на 600 лв., както и още над 12 000 евро. В жилището на Караиванов са открити 6000 лв.(във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

 

Върховна касационна прокуратура (ВКП) е образувала досъдебно производство срещу Караиванов в понеделник. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС. В рамките на операцията са били разпитани множество свидетел.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.