Свързани новини

08.09.2013 14:09

На терористичния 11 септември Конгресът на САЩ ще се подиграе на Обама

Видян 1428 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Навръх 11 септември – датата, когато преди 12 години бяха гръмнати кулите-близнаци в Ню Йорк и започна т.нар. война срещу тероризма, Конгресът на САЩ ще гласува против решението на президента Обама за атака срещу Сирия. Това бе обявено от руската делегация по време на срещата на върха на 20-те водещи страни в света в Санкт Петербург. 

Това ще бъде пореден шамар в гьон сурата на президента на САЩ, след като на форума на Г20 той беше направен на нищо от колегите си: Владимир Путин, Дилма Русеф, от канцлера Ангела Меркел, от премиера на Индия и ръководителя на Индонезия, която е най-голямата мюсюлманска държава, от министър-председателя на Италия, от главата на Китай, от генералния секретар на ООН и други световни лидери. В техния хор се включи и самият папа римски.

На Путин беше позволено да говори като лидер на планетата, което той с удоволствие направи, макар и силно настинал, а журналистите, които го слушаха с внимание, хихикаха на неуверените изказвания на Обама след него.

Руският президент разкри и кухнята на разговорите: „Господин Камерън (б.р. британският премиер)се изказа „за” война, но както знаем, парламентът на страната му е против...Ние ще помагаме на Сирия, както и сега помагаме – доставяме оръжие, сътрудничим в икономическата сфера”.

След успеха на руското разузнаване, което първо съобщи за потвърдена после израелско-американска пробна атака миналата седмица, Путин хвърли нова бомба: „Използването на химическо оръжие е провокация от страна на бунтовниците, които разчитат на чужда помощ. Силов натиск върху суверенна държаваможе да има от страна на Щатите при самоотбрана, а доколкото зная Сирия не ги е нападала. Другият вариант е решение на Съвета за сигурност, каквото няма. Както каза една от участничките в дискусията (б.р. Дилма, Меркел или аржентинския президент Кристина Кирхнер): «Тези, които действат иначе, сами се поставят извън закона».

Ангела Меркел заяви недвусмислено, че Германия няма да участва във война и няма да допусне да има каквито и да било атаки, преди да се събере на 23 септември Общото събрание на ООН, където всички държави в света, а не само 15-те от Съвета за сигурност да имат думата.

Стана ясно също, че бунтовниците са отправили заплахи за живота на инспекторите от ООН. Целият свят разбра, че Асад не е пълен идиот сам да покани инспектори и точно, докато са в страната му, да трови хора с химическо оръжие. Пуснатите от американска страна от най-високо равнище като доказателство снимки се оказаха от войната в Ирак преди десет години, както разкри техният автор. Така вместо на целите на военната пропаганда, те също послужиха за масови подигравки с Обама и неговия държавен секретар, зет на кетчупа „Хайнц” и до неотдавнашен приятел на Асад – екскандадата за президент Кери. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни