В понеделник написахме на депутатката от Продължаваме промяната и адвокат на министъра на ТРАНСПОРТА Н. Събев – Рена Стефанова, юрист, която публично написа за 19 минути: „това, което правите не е журналистика” цитат от Евангелието на Матея 7:1-6 VBG

Свързани новини

10.05.2022 13:07

На депутатката – морализаторка от ПП й свалят имунитета

Видян 5899 пъти | Коментари 10
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В понеделник разказахме за депутатката от Продължаваме промяната и адвокат на министъра на ТРАНСПОРТА Н. Събев – Рена Стефанова, юрист, която публично написа за 19 минути: „това, което правите не е журналистика” цитат от Евангелието на Матея 7:1-6 VBG.




„Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще ви съдят; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се мери”.




Във вторник лично главният прокурор Иван Гешев поиска нейния имунитет. Видната морализаторка и правозащитничка, оказва се, е блъснала жена на пешеходна пътека.



Това е станало миналата година, като досъдебното производство е образувано на 13 декември 2021 г.



Нанесена е средна телесна повреда, което означава, че депутатката – морализаторка вероятно е карала и с несъобразена скорост – в противен случай щеше да се мине без здравословен проблем на нейната жертва или с лек.



Разследването недвусмислено е доказало, че Стефанова е извършител на престъплението, пише прокуратурата в официално съобщение.



Тъй като с превръщането на адвокатката на Николай Събев – основател на Еконт и министър на транспорта в момента, в депутатка от неговата Русенска листа, където тя му беше подгласница, тя притежава имунитет от наказателно преследване, се налага искане на прокуратурата, за да й бъде отнета защитата.



Остава загадка защо Рена, юрист, не е проявила гражданска съвест, а е допуснала да продължава да опетнява името на българския парламент и на Продължаваме промяната. Такива неща не могат да останат скрити. Факт е обаче, че са били близо половин година.



Още повече това натежава, тъй като тя е и бивш магистрат, тоест е човек, който си е позволявал да правораздава.



Сега лесно може да се обясни омекването на позициите й по съдебната реформа и особено по отношение на прокуратурата, които коментирахме в предишния брой, понеже разликата в предизборните декларации и в парламентарните действия както на Рена Стефанова, така и на Продължаваме промяната е очевАдна.



Необясними обаче остават нейните морализаторски позиции не само по отношение на 19 минути (предизвикахме гнева й, защото пуснахме на сайта си записа от прочутото изказване на премиера, с което сочи вратата на Министерския съвет на български данъкоплатци, на които всъщност е избран просто да служи). Тя си позволява подобен тон и по редица други теми. Най-забавни в този смисъл се оказват нейните думи по отношение на наранявания, причинени от други хора по света и у нас.




Снимка: БГНЕС


 


 Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 010 Тони Пеев до анонимните тролове на Рена Стефанова 11.05.2022 13:43

    Уважаеми тролове, Рена Стефанова никога и с нищо, освен с едно интервю в 19 минути, не се е показвала като радетел за промяна в прокуратурата, а в интервюто дори не споменава Гешев по име. Най-малко за нея може да се каже, че е ярка. Освен, че и сама признава извършеното престъпление, което - ако се гледаше в Русе, щеше да мине за нарушение. За нейна беда обаче ще се гледа в София, което е много по-различно. Средната телесна повреда си е средна телесна повреда, а блъскането баш на пешеходна пътека утежнява ситуацията. Апропо, и тази мила женица кара джип. Добре е да се знае.

  • 009 Anonimen 11.05.2022 09:07

    "Че защо не казваш "чупка" на сикаджийския престъпник от подземния свят, на онази неграмотна Тиква от Банкя..." Поне 100 пъти го казах. Мангал държава не може да управлява!

  • 008 Anonimen 11.05.2022 02:26

    Радой Ралин: Дойдоха времена нелепи, КРАДЦИ да управляват СЛЕПИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 007 до 6 10.05.2022 23:27

    Факт е, че Тиквата за 12 години прибра много милиарди. Но и е факт, че харвардските измамници и крадци, чиято представителка е и адвокатката на будиста Ник, неистово желаят да го догонят в кражбите на милиарди но в съвсем къси срокове. Срам и позор е тази предателска и крадлива паплач, наречена ПП и час по-скоро трябва да бъде изметена с търсене на отговорност, защото освен глада и смъртта за българите, предават по най-безцеремонен начин националните интереси на България, просто защото не са с българско самосъзнание и по меркантилни подбуди, а техните престъпни действия са пагубни за бъдещето на българската нация

  • 006 Anonimen 10.05.2022 23:09

    Препоръчвам на всички следващи коментатори след като изгледат Евровизия да прочетат коментар №4, моля!

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв