Свързани новини

12.08.2020 11:38

На България е нужен стратегически план, а не хаотични действия: Нинова

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Задава се икономическа и социална криза. Много се закъснява с мерките, които са необходими, за да бъде тя приета по-леко от икономиката и от домакинствата. Редица европейски държави отдавна са приели мерки, с които да омекотят кризата, докато българското правителство не е правило нищо такова. Мерките, които въведоха през април и май не сработиха. От този над милиард, който беше обещан за икономиката, около 60 млн. реално са стигнали до нея. Доходите намаляха, безработицата се увеличи, цените растат нагоре. Наесен тези процеси ще се задълбочат. Нужен е стратегически план, а не хаотични действия за потушаване на напрежението. Този план да съдържа анализ на най-важните сектори в икономиката, които носят добавена стойност и мерки, с които те да бъдат подпомогнати. План за инвестиции - външни и вътрешни - държавни. Всеки загубен ден ще е пагубен за производството и домакинствата." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНР.
Нинова подчерта, че за тези 4 години БСП е показала сериозна последователност, особено в контекста на днешните събития, на борбата с мафиотско-олигархичния модел и задкулисието: “От 4 години се борим и го доказваме с примери. Един от примерите е случаят с нашите сигнали за корупция в строителството на магистрали. Тогава цялата система скочи срещу нас, даже строителните фирми докараха техниката си в София и заплашиха, че ще блокират опозицията да не влиза в парламента.” Тя припомни и случая с умъртвяването на животните в Странджа, когато отново левицата е застанала на страната на хората. “Отново цялата система скочи срещу нас. Минахме от шегите за козичките на баба Дора до сериозните обвинения, че правим преврат в държавата. И тогава бяхме сами в тази битка. Радвам се, че и нашите усилия допринесоха за това хората да се освободят от страха и да излязат да искат свободата си. Така че нямам притеснение относно политиките, които сме водили в последните 4 години. И те дават резултат.”
„Властта има амбиция да изкара мандата си докрай. Това са ходове за печелене на време и успокояване на напрежение. Оставането им на власт всеки ден е пагубно за България. Искаме оставка и предсрочни избори”. По думите й БСП е показала различни начини за опозиционни действия – парламентарни и извънпарламентарни. Тя изтъкна, че парламентарната група на левицата е  инициирала пет вота на недоверие, като по този начин последователно е показвала отношение към правителство и модела на управление. Като извънпарламентарни действия, Нинова посочи, че от БСП са подкрепили  протестите на хората, участвали са в тях, но и са организирали свой собствен митинг-протест с призиви за оставка.  Следваме си нашия път, в заговори и задкулисни договорки не участваме”, категорична бе тя.

Относно потенциални коалиционни партньори на БСП, тя заяви: „Има време, нека да дойдат изборите, всеки да си представи програмата, тогава ще говорим за управленски партньори”.
„Различни политически сили с различни програми, както и хора, които нямат


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.