09.03.2015 14:23

На 10 март почитаме спасението на евреите

Видян 1678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Организация на евреите в България „Шалом“, Регионална организация на евреите „Шалом“ – София , Централния израилтянски духовен съвет и „Американ Джоинт“ - България  организират възпоменателни церемонии  в София по повод  Деня на спасението – 10 март,  отбелязване на 72 години от спасяването на българските евреи и почитане паметта на жертвите на Холокоста, както и на 11343 евреи от  Северна Гърция и Югославия, депортирани в нацистките лагери на смъртта през 1943 г.            


На 10 март ( вторник) 2015 г.  в София от 12.00 ч. пред мемориалната плоча, намираща се до сградата на Народно събрание (източната страна, до служебния вход на НС) ще се проведе възпоменателна церемония и поднасяне на цветя. Церемонията ще бъде водена от председателя на ОЕБ „Шалом“ Максим Бенвенисти.


Възпоменателна церемония  и поднасяне на цветя  ще се проведе на 10 март 2015 г. от 12:00 ч. и пред паметника на Димитър Пешев в София до храм „Свети Георги Победоносец“, ъгъла на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Княз Борис I“ . Церемонията ще бъде водена от главния секретар на ОЕБ „Шалом“  Йосиф Меламед.


Представители на организаторите  ще поднесат цветя пред паметната плоча на дома, в който е живял Димитър Пешев в София, ул. „Неофит Рилски”47.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец