Свързани новини

28.04.2010 09:28

МВР удари “Терористи”, "Сладури" и “Регистратори”

Видян 1501 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираните полицейски операции “Терористи”, "Сладури" и “Регистратори” и са съответно в Казанлък, Стара Загора и Раднево и в София, предаде БГНЕС.


Общо 17 са задържаните до момента в специализираните полицейски операции, провеждащи се на територията на страната, каза вътрешният министър Цветан Цветанов за БНР. Задържаните лица са познати на полицията, защото в годините назад някои от тях са задържани от полицията за подобни дейности. Цветанов заяви, че в сегашния случай не са замесени големите търговци на оръжие. Първата операция стартира снощи на територията на Казанлък, която е с наименованието “Терористите”. От старта на операция до тази сутрин са арестувани седем лица, като един от тях не е български гражданин. Операцията е насочена към лица, търгуващи с незаконно оръжие. Акцията продължава и в момента. Арестът на задържаните е станал в момент на сделка с оръжие - продажба на пет автомата "Калашников". Купувачът е от арабски произход и е от София, а продавачът е производителят на незаконно оръжие Румен Т. От Областната дирекция на МВР в Стара Загора отказват информация по провежданата операция. Операцията е съвместна за МВР, ДАНС, Областната дирекция на полицията в Стара Загора, Националната следствена служба и се осъществява под ръководството на заместник-градския прокурор на София Роман Василев.Вътрешният министър Цветанов съобщи, че паралелно с тази операция са стартирали още две. Едната е на територията на София, другата е на територията на Стара Загора и Раднево. Тази в Стара Загора и Раднево е операция "Сладурите" заради това, че лицата се занимават със спешни ремонти и доставки на трактори, резервни части. Паралелно с това са изградили схема за източване на ДДС от офертите, които са осъществявали. В момента са задържани три лица, които са доставчици и две лица, които са от "Мини Марица Изток" - длъжностни лица и са свързани с обявяването на тези спешни доставки. А в София стартира операция “Регистратори”, която е свързана с организирана престъпна група срещу заплащане и съдействие в КАТ да се регистрират и да се фалшифицират документи за неплатени еко такси. В София са задържани 5 човека. Операциите са съвместни за МВР, ДАНС, Областната дирекция на полицията в Стара Загора, Националната следствена служба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.