Ще бъде поискано от районните прокуратури в страната, както и на органите на Пътна полиция незабавно да установяват шофьорите, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба.

Свързани новини

14.11.2023 17:11

МВР прави черен списък с чести нарушители на пътя

Видян 891 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на вътрешните работи ще изготви база данни с шофьори, които многократно са нарушавали правилата за движение по пътищата. За целта ще се използват както системата на Пътна полиция, така и камерите за видеонаблюдение на общините и на Агенция Пътна инфраструктура, съобщиха от силовото ведомство.


Решението за това е взето по време на работно съвещание на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов с главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев и с изпълнителния директор на Национална агенция за приходите (НАП) Румен Спецов. "Изразено бе общо становище, че е необходим институционален отговор спрямо водачите, които целенасочено нарушават правилата за движение, демонстрирайки явно неуважение към обществото и законоустановените правила", се казва в съобщението за съвещанието.


Ще бъде поискано от районните прокуратури в страната, както и на органите на Пътна полиция незабавно да установяват шофьорите, чиито нарушения са документирани и публикувани в различни онлайн платформи, за да бъдат санкционирани според нормативната уредба.


Освен това ще бъде обърнато внимание на случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени от водачи на луксозни автомобили без да е установен произходът на средствата за тяхното придобиване. В тази връзка НАП ще започне ревизии на собственици и ползватели на луксозни и мощни автомобили, за които има данни, че произходът на средствата може да е от нерегламентирана дейност.

В момента в страната се провеждат акции за шофиране с алкохол и наркотици. Освен тях полицаите ще проверяват дали гумите отговарят на стандартите за движение по пътищата. От 50 до 200 лв. и спиране от движение е санкцията, която грози нарушителите. От днес до 1 март всички автомобили трябва да бъдат оборудвани с гуми, предназначени за зимни условия, или такива с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей