Свързани новини

02.04.2014 09:04

МВР отчете 120 000 битови престъпления за 2013г.

Видян 1116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За миналата година са регистрирани 120 000 престъпления, които попадат към битовата престъпност. Това съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев след заседание на Министерски съвет. Приет е докладът на МВР, свързан с дългосрочни мерки, които целят устойчив ефект и противодействие на т.нар. битовата престъпност, коментира още Йовчев. По думите му се отделя основно внимание на проблема с битовата престъпност предвид това, че през последните години той е масов, предава Блиц.


"За миналата година има регистрирани 120 000 престъпления, които попадат в тази категория, като имаме сравнително високо ниво и т.нар латентна престъпност – голяма част от престъпленията не са регистрирани. Освен тази масовост отчитаме и че това са стотици хиляди български граждани и техните семейства, които са пострадали от този вид престъпления, понесли са финансови и материални щети, нарушени са гражданските и човешките им права, понесли са страдания. Изхождаме и от това, че този вид престъпления изключително въздействат върху хората, изключително болезнено е усещането, когато хората са жертва на тези престъпления. Считаме, че противодействието на битовата престъпност, което сме заявявали, трябва да бъде приоритет и да бъде във фокуса на МВР”, подчерта Йовчев.


Вътрешният министър подчерта, че в доклада са посочени мерки, които са предприети до момента, за да се реагира на явлението незабавно. "Тук е посочена организацията на патрулната дейност, организация на оперативно-издирвателната, това, че работим по създаването на ефективна контролна среда, както и мерките, които са свързани в промяна в организация на дейността на Жандармерията, специализираните полицейски сили и това, че е възможно оттук нататък те да изпълняват задачи, които са свързани с охрана на обществения ред и противодействие на престъпността, това, което до момента не беше факт. Силите, които изпратихме в тази полицейска операция в местата с концентрация на битова престъпност, ще продължат да изпълняват същите функции", категоричен бе Цветлин Йовчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак