Свързани новини

02.09.2011 10:29

Муамар обяви партизанска война

Видян 949 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преследваният либийски лидер Муамар Кадафи обяви в ново аудиопослание, излъчено по сирийската телевизия Ар Раи, партизанска война срещу бунтовниците и обеща да бъдат изгонени колонизаторите. Той обвини НАТО, че се опитва да окупира страната му и да открадне либийския петрол.


"Ще се борим с тях навсякъде. Ще подпалим земята под техните крака", каза Кадафи по адрес на бунтовниците и онези, които смята за колонизатори на Либия.


"Подгответе се за партизанска война, за война на бандите, за гражданска война, за народна съпротива във всеки либийски град", допълни Кадафи със спокоен глас за разлика от тона му от предходните му изявления. Местоположението на полковника остава неизвестно.


Междувременно бе взето решение членовете на Преходния национален съвет на Либия да не участват в надпреварата за политически постове в продължение на
четири години.


В Триполи въоръжена либийска групировка обяви създаването на нова военна част, чиято цел е защитата на либийската столица и възстановяването на реда по нейните улици. Над 5500 души са се записали в редиците на военната част и че те са от най-различни квартали на Триполи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв