Свързани новини

09.07.2009 13:42

МС разреши размяна и продажба на жилищата на военните

Видян 2309 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството прие наредба за разпореждане с жилищния фонд на Министерство на отбраната, който включва жилища, ателиета и гаражи, предаде БГНЕС.


С нея се регламентират условията за продажба и замяна на помещения от жилищния фонд на министерството. Наредбата е в изпълнение на приоритета за издигане на социалния статус на военнослужещите, заложен в Стратегията за социална политика на МО.
В документа се посочват лицата, които имат право да закупят имот от жилищния фонд на министерството или да заменят свой собствен имот с такъв на министерството. Това са: военнослужещите от структурите на Министерството на отбраната по чл.77, ал.2 от Закона за отбраната и въоръжените сили; лицата, чиито правоотношения за изпълнение на военна служба са прекратени на основание чл.162, т.2 и т.З, чл. 164 и чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили и чл.128, т.2-4, чл.128б и чл.129 от отм. Закон за отбраната и въоръжените сили на Република България (обн., ДВ, бр. 112 от 1995 г., отм., бр. 35 от 2009 г.); преживелият съпруг /съпруга/ и децата на военнослужещ, загинал при или по повод изпълнение на военната служба, ако военнослужещият не е ползвал правото си за покупка или замяна на имот от жилищния фонд на МО;
цивилните служители от структурите на Министерството на отбраната по чл.77, ал.2 от Закона за отбраната и въоръжените сили.
С Наредбата се определят изчерпателно изискванията, на които следва да отговарят кандидатите за закупуване/замяна с имоти от жилищен фонд на министерството, както и редът за осъществяване на разпоредителните сделки. И за двата вида разпоредителни сделки се предвижда да се извършват по цени, определени по методика, утвърдена от министъра на отбраната, но не по-ниски от данъчната оценка на имота, или от цената на придобиване на държавния имот, ако тя е по-висока от данъчната му оценка. Създава се и ред за разпореждане с имоти, чиято поддръжка е финансово нецелесъобразна за МО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви