Кризистният щаб е с 6 работни групи

Свързани новини

10.03.2022 17:21

МС формира кризисния щаб за Украйна

Видян 986 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кризисен щаб към МС за конфликта в Украйна представи вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова. Това стана на 18-ия ден от старта на вълната и 15-ия на войната на 500 км. от нас.


 


Органът се състои от 6 работни групи и се ръководи от полковник Валери Рачев, който координира работата на всички институции. “Вече стартира и напълно обновеният Национален единен портал, където ще е налична цялата важна информация”, обяви вицепремиерът.


 


"Приехме решението за предоставяне на временна закрила, която е в съответствие с директивата на ЕС, която се активира за първи път в историята на Съюза. Временната закрила предвижда редица улеснения и форми на помощ за всички хора, напуснали Украйна”, посочи Константинова.


 


От петък на граничните пунктове гражданите, които влизат от бившата съветска република и желаят временна закрила, ще получават документ, с който да пребивават легитимно в България. Този документ им дава права и задължения - ще получат достъп до пазара на труда, до здравната и образователната ни система, както и социална подкрепа. “Те ще имат задължението да спазват законите на страната", обясни вицепремиерът.


 


Напомняме, че  те лицата, които пристигат у нас от Украйна имат право на помощ за настаняване, изхранване в общ размер на 40 лева дневно без ДДС. (или общо 48 лв.)


 


“Над 45 000 лекарства и медицински консумативи от спешна необходимост бяха изпратени на Украйна. Над 3 млн. лева дарения са събрани от неправителствения сектор, тонове дрехи и храна се раздават на пристигналите”, отчете Константинова.


Виж видео тук!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион